FAQ - Usein kysytyt kysymykset

1. Ei ennakkoon määrättyjä painoja harjoitteissa, TFW ohjelmointi määrää liikkeet, sarjat ja toistot. Painot määritetään treenaajan oman tason mukaan, tarkoituksena aina nostaa treenaajan tasoa parhaalla mahdollisella tavalla.

2. Keskittyminen liikkeiden puhtauteen, ei yli korosteta painojen määrää. Enemmän painoarvoa kuinka puhtaasti liike suoritetaan ja vahvan tekniikan päälle aletaan nostamaan painoja, tärkeämpää on tehdä liikkeet puhtaasti kuin nostaa paljon painoa!

3. Tapa tehdä asiat raskaimmalla mahdollisella tavalla, ei kippejä tai heilautuksia. Puhdasta voimaharjoitelua filosofiana tehdä liikkeet aina mahdollisimman puhtaasti(raskaasti). Hyödynnetään myös tempoa liikkeissä ja hidastetaan vauhtia, pyritään hakemaan tulosta ja kehitystä toistojen sijaan.

4. Panostus valmennukseen. TFW treenit ei ole pelkästään ohjattuja, vaan haluamme tuottaa laadukasta valmennusta. Valmentajat ohjaavat harjoituksen kulkua, vaativat lisää, vaativat vähentämään kuormaa, korjaavat tekniikkaa, tsemppaavat ja sparraavat. Tavoitteena päästä 4 viikottaiseen treeniin. Kaksi voima – treeniä ja 2 hurrikaani/speed&strength – treeniä.

5. Riski / hyöty. Harjoitusten liikkeet valitaan niiden turvallisuuden perusteella. Tietyt harjoitteet (kippileuat, muscle-upit, jotkin painonnostoliikkeet, käsilläseisonta punnerrukset) ovat haastavia ja eivät välttämättä sovellu tavalliselle ihmiselle, joka haluaa pudottaa painoa ja kasvattaa lihasta. Samoja tuloksia saa turvallisemmin myös muilla liikkeillä, suosimme turvallisempia vaihtoehtoja.

6. TFW ei ole kilpaurheilua, vaan systeemin tarkoitus on kehittää treenaajaa. Emme kilpaile harjoituksissa toisiamme vastaan vaan olemme yhtä joukkuetta! Jokainen lähtee nykytilanteesta kehittämään itseään, pudotettu paino ja voimatasojen nosto luo itsevarmuutta ja lisää hyvinvointia arkeen. Se on missiomme.

 

TFW harjoittelun jokainen aloittaa siltä tasolta missä on. Harjoittelun tarkoituksena on kehittää kutakin harjoittelijaa niin voimatasoiltaan, kuin koordinaatiolta ja kunnoltaan paremmaksi. Vaikka harjoittelu tapahtuu ryhmissä ja pareittain, niin jokainen tekee harjoittelua omalla tasollaan, itseään kehittäen, valmentajan ohjauksessa ja ryhmän tukemana. 

 

Treenikalenterista löytyy Hurrikaani 1 ja 2 -tunnit, joilla syke nousee ja rasva palaa.  

Hurrikaanit ovat monipuolisia treenejä, jossa käytettään eri välineitä mm. kahvakuulia, levytankoja, kuntopalloja, battle­-köysiä sekä kehonpainoharjoitteita yhdistettynä ketteryys- ja juoksu­harjoitteisiin. 

Painonnosto on ihan huippulaji, mutta se ei ole olennainen osa TFW harjoittelua. Voimme käyttää painonnostoa harjoituksissa, mutta pääpainossa painonnosto ei ole. Miksi näin?

Painonnosto vaatii paljon aikaa, liikkuvuus ja tekniikka harjoittelua, ennenkuin alkaa tuottamaan tulosta. Ennen painonnoston aloittamista tulisi olla tietty voimataso hankittuna. Jos alkaa panostamaan painonnostoon, harjoittelu aloitettaisiin harjanvarrella ja kaikki siihen käytetty aika on poissa tuottavammasta voimaharjoittelusta.

Mikäli painonnosto kiinnostaa enemmän niin suosittelemme muuta painonnosto seuraa.

Do – path ja Jo – enlightment, eli vapaasti suomennettuna paikka missä kehitetään omaa itseä fyysisesti ja henkisesti. Kuntosalilla käydään ja TFW Dojolla harjoitellaan

Kyllä. Maksu voidaan maksaa myös Smartumilla, ePassilla, Edenredillä ja Eazybreakilla. Jos sinulla on käytössä joku muu esim. työnantajan myöntämä liikuntaetu, varmista sen toimivuus Kamppailuklubin Art of Fight – storesta.